top of page

'WILDE BLOEMEN'

38065480_198633940997185_900598523069517

DE BESCHILDERING VAN EEN COMPLEET VIADUCT

Transformatie van de openbare ruimte

In opdracht van de Gemeente Eindhoven schilderde Cazone een compleet viaduct. In totaal 800m2! Het is daarmee het grootste solo graffiti project in de geschiedenis van de stad. De opdracht werd uitgevoerd in het kader van het project 'Tunnelvisie', waarbij enkele tientallen tunnels en viaducten werden beschilderd.
Het is wetenschappelijk aangetoond dat een positieve verandering van de omgeving leidt tot een groter gevoel van veiligheid en verandering van gedrag. Steeds meer overheden wereldwijd erkennen de laatste jaren de kracht en positieve uitstraling van graffiti en streetart. 

Het voorheen troosteloze en grauwe viaduct 'Ekkereind' tussen Eindhoven en Veldhoven was een plek waar je 's avonds niet graag kwam. Cazone transformeerde het tot een wilde bloementuin: Honderden klaprozen, margrieten, blauwe vlassen en korenbloemen sieren nu de 100 meter lange tunnel: De kleinste zo groot als een hand, de grootste 12 meter doorsnee. Bijen en vlinders zijn onderdeel van het schouwspel dat ook nog eens een filmisch effect heeft. Afhankelijk vanuit welke kant je komt vertegenwoordigt het een zonsopkomst of een zonsondergang. De kleuren gaan geleidelijk van donker naar licht.
 
PAGE STILL UNDERCONSTRUCTION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bottom of page